SLS 20 voor de isolatie van spouwmuren

SLS 20 tussen de muren

SLS 20 is een speciale minerale isolatie (steenachtig) en uitermate geschikt voor naïsolatie van muren en voor spouwmuren. SLS 20 is vooral geschikt voor de uitstekende thermische isolatie van buitenmuren in single-en multi-familie en voor gebouwen met meerdere verdiepingen. SLS 20 is samengesteld uit natuurlijke grondstoffen, is waterafstotend, ademend en niet brandbaar.

MuurholteEconomie en ecologie
Door de stijgende energieprijzen en het groeiend milieubewustzijn zijn heel wat eigenaars van traditionele woningen of andere gebouwen op zoek naar een manier om hun niet-geïsoleerde spouwmuren op een goedkope en veilige manier te vullen met een geschikt isolatiemateriaal. hiervoor biedt SLS 20 een elegante oplossing. Via een beperkt aantal kleine inblaasopeningen, niet veel groter dan de kopse voeg tussen de gevelstenen, wordt met behulp van inblaasmachines de spouw volledig gevuld met schuimkorrels op basis van silicaat. De korrels zijn heel licht (± 25 kg/m³) en isoleren daardoor bijzonder goed (l = 0,035 W/m.K). Hun vochtgedrag is ideaal voor toepassing als volledige spouwvulling: de korrels zijn door hun gesloten minerale structuur niet-hygroscopisch en tegelijkertijd toch sterk dampdoorlatend.

Inblazen SLS 20De besparing op de verwarmingskosten is spectaculair: bij toepassing van slechts 50 mm SLS®20F in een klassieke spouwmuurconstructie worden de warmteverliezen doorheen de muur met ruim 2/3 gereduceerd. In minder dan vijf jaar verdient u dan ook de investering in de isolatie terug(*).

 

 

(*) isolatie met 50 mm SLS®20F van een klassieke spouwmuur met 9 cm gevelsteen, 14 cm snelbouw, verwarming met stookolie, aankoopprijs 0,5 €/liter(?), totaal rendement van de verwarmingsinstallatie 80 %, binnentemperatuur overdag 20°C, ’s nachts 15°C.

Meer info over dit product en bijhorende foto's in deze PDF pdf symbool